HTML

Vasvári - Database Vault, Advanced Security

Önálló laboratóriumi segédlet. Advanced Security, Database Vault dokumentációk, tesztelések, gondok, eredmények.

Friss topikok

  • Mosolygó Ferenc: Szia! Az Oracle-nél én foglalkozom a Database Vault-tal. Van egy általam készített demo script am... (2007.11.15. 15:14) Windows, Oracle telepítés
  • Sárecz Lajos: Szia! Nem éltél a felkínált kozultációs lehetőséggel. Ez azt jelenti, hogy gond nélkül haladsz a ... (2007.11.06. 11:48) Linux telepítés
  • vasvarianna: Az Oracle 10g telepítése elmaradt, miután a Linux telepítése várakozáson felüli sebességgel megtör... (2007.10.06. 14:06) bevezető

Linkblog

Üzemeltetési terv

2008.10.27. 15:29 vasvarianna

Üzemeltetési terv

Az alábbiakban az egyes felhasználók által végezhető/elvégzendő feladatok kerülnek felsorolásra. Mivel könnyen behatárolható feladatokat végeznek a felhasználók, kevés funkcióra van szükség a kliens-programban, ezért fontos szempontot jelent a felhasználói felület minél barátságosabb, letisztult megjelenése, így a felhasználók betanítása nem igényel majd sok időt.

 

Fő-fő adminisztrátor

Új szerv felvétele, jogosultságok kiosztása, szervek menedzselése (leíró adatbázis frissítése), törlése, valamint az adatbázis működésének felügyelete. Mindezeket a szerver-oldalon Oracle 11g alatt teheti meg.

Biztonsági mentés-szakértő

Rendszeres biztonsági mentések, esetleges visszaállítás elvégzése szerver-oldalon, Oracle 11g segítségével.

User-DBA

Kliens-program indítása után belépés saját felhasználónév+jelszó segítségével, majd az adott szerven belüli felhasználók regisztrálása, módosítása, törlése. Végül kilépés a kliens-programból.

Felhasználók

Kliens program indítása után belépés saját felhasználónév+jelszó segítségével, majd a jogosultság alapján elérhető adatok létrehozása, lekérdezése, módosítása, törlése. Végén kilépés a kliens-programból.

 

Kliens program esetleges hibaüzenetei:

·           a kliens nem tud a szerverhez kapcsolódni

·           hibás bejelentkezés (név vagy jelszó hibás begépelése, egyéb hitelesítési eszközök nem megfelelő működése)

·           tiltott művelet (jogosultság alapján nem megengedett művelet)

Az üzenethez tartozó OK gombbal a hibaüzenet eltűnik, a hibát okozó művelet megismételhető (javítható).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vasvari.blog.hu/api/trackback/id/tr24734508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása